mpo 2017

Nürnbergmesse
IT-TRANS veletrh IT v hromadné dopravě

staffito-300

Tisíce tipů na vánoční dárky pod jednou střechou

Tisíce tipů na vánoční dárky pod jednou střechou

Nenechávejte nákup vánočních dárků na poslední chvíli. Pořiďte je letos v předstihu na největším předvánočním veletrhu Stříbrné vánoční dny, který se uskuteční v areálu PVA EXPO PRAHA od 7. do 10. pro ...

Technicko - řemeslný pavilon na výstavě Vzdělání a řemeslo

Technicko - řemeslný pavilon na výstavě Vzdělání a řemeslo

Tradiční výstava VZDĚLÁNÍ A ŘEMESLO probíhá od 22. – 24. listopadu 2017 od 9 do 17 hodin, v pátek pak do 16 hodin na českobudějovickém Výstavišti. Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma. Pavilon T2 j ...

R+T 2018 ve Stuttgartu

R+T 2018 ve Stuttgartu

Společnost Messe Stuttgart získala významnou podporu od odborných příznivců i profesních sdružení pro organizaci veletrhu R+T Stuttgart, který se koná od 27. února do 3. března 2018.

Learntec

messe duesseldorf

zpět

Česká republika partnerskou zemí veletrhu Slow Food 2010

Publikováno: 26.2.2010 00:00

Autor: Euroveletrhy

Česká republika partnerskou zemí veletrhu Slow Food 2010

České firmy představí na stuttgartském veletrhu Slow Food 2010 prozatím nejširší nabídku produktů a služeb.
Česká republika bude mít na letošním, již čtvrtém ročníku veletrhu Slow Food v německém Stuttgartu, prozatím nejrozsáhlejší expozici v historii. Stala se partnerskou zemí veletrhu a v její expozice bude prezentováno 13 regionálních českých
a moravských výrobců produktů slow food a rovněž službami, které charakteru hnutí odpovídají.

Letošní účast našich vystavovatelů je podpořena Ministerstvem zemědělství ČR a agenturou CzechTourism. O veletrh, který se letos koná ve dnech 15. – 18. dubna, byl mezi vystavovateli velký zájem a zúčastní se jej více než 500 firem především z Německa, Itálie a dalších, hlavně evropských zemí. Loňská návštěvnost překonala během čtyřdenního konání akce 15 000 osob a v letošním roce organizátoři odhadují účast přibližně 25 000 návštěvníků vč. odborné veřejnosti.

Trojici vystavovatelů z loňského roku, CROY Concept, s.r.o., Ceria, s.r.o. a Danuška Štefanová – pekařství rozšiřují v tomto roce společnosti Begokon CZ, s.r.o., Siska, s.r.o., Kozí farma Licibořice, Léčebné lázně Bohdaneč, a.s., První hořická, s.r.o., Pavel Janoš, Aquamat CZ, s.r.o., KALMA k.s., Masoeko, s.r.o. a některé menší pivovary. Česká expozice mj. představí především pekárenské a cukrárenské výrobky, kozí sýry a další kozí produkty, uzenářské výrobky, chlazené rostlinné potraviny, vína moravské provenience a česká piva. Novinkou bude i nabídka lázeňských služeb.

„Organizátoři nabídli našim firmám zajímavé podmínky pro účast v expozici a po loňské, velmi úspěšné premiéře, udělili České republice statut partnerské země, což je nejen ocenění, ale i snahou a gestem jak umožnit prezentaci výrobcům ze země, která v minulém roce svými výrobky širokou i odbornou veřejnost zaujala,“ řekl na tiskové konferenci Ing. Petr Mamula, předseda české pobočky mezinárodní sdružení Slow Food. „Účast na veletrhu tohoto druhu je pro naše výrobce cennou konfrontací s konkurencí a příležitosti si ověřit, jak mohou na stále rozšiřujícím se trhu slow food uspět,“ dodal Petr Mamula.

Zástupci veletrhu počítají, že rozšířená česká expozice bude podnětem i pro řadu další zemí a organizací ze střední a východní Evropy k rozhodování o účasti na některém z dalších ročníků.

Filozofii Slow Food prezentují tři slova: 'Dobrý, čistý a fair.' Tedy to, co jíme a pijeme by mělo být ze surovin dobré kvality, vyrobeno čistě, bez přidaných látek a zároveň by zemědělec i zpracovatel měl za svůj produkt obdržet férovou cenu. Nad tím vším stojí požadavek na 'udržitelnost' vyžadující ještě více než 'eko' nebo 'bio'. Tedy důsledně dbát na to, aby i budoucím generacím zůstalo přirozené životní prostředí se všemi zdroji pro zdravou, chutnou stravu.

Hnutí Slow Food vzniklo v České republice v r. 2000. Klade si za úkol respektovat hlavní záměry mezinárodního hnutí Slow Food především v oblasti podpory a prosazování konzumace domácích potravinářských produktů. Prostřednictvím přednáškové činnosti seznamuje veřejnost s historií české i mezinárodní gastronomie. Organizuje odborné semináře, účast na domácích i zahraničních výstavách a veletrzích, degustace a další osvětovou činnost. Hnutí Slow Food Česká republika vyhlásilo, poprvé ve své historii, Výroční ceny Slow Food Prague pro rok 2009.

http://www.slowfood.cz

verze pro tisk >

Další články:

- SILMO 2015 - svět brýlí a oční optiky v Paříži

- SILMO 2015 - svět brýlí a oční optiky v Paříži

- SVĚT BETONU v Paříži

- INTERMAT 2015 a WORLD OF CONCRETE EUROPE

- ZEMĚDĚLSKÝ TÝDEN V PAŘÍŽI

- Zemědělský týden v Paříži

- Česká účast v Lyonu s podporou MPO

- SIMA - SIMAGENA 2015 v předstihu

- SIAL útočí na naše chuťové a čichové smysly

- Premiéra veletrhu WNE 2014

- Brýle a oční optika SILMO Paříž 2014

- SILMO Mondial de l´Optique, Paříž 2014

- SIAL 2014 slaví 50. výročí

- České firmy se představují na EUROSATORY 2014

- WORLD NUCLEAR EXHIBITION Paříž

- BIOMASA A BIOENERGIE v Hamburku

- EUROPAIN 2014 Celosvětové setkání pekařů a cukrářů

- Veletrh vodárenských odborníků v Alžírsku

- BIOMASA A BIOENERGIE 2014 v Hamburku

- EUROPAIN 2014 - největší pekárna a cukrárna v Paříži

Messe Stuttgart

Copyright ©2009-2017: Euroveletrhy.cz
Provozovatelem veletržního portálu euroexpo.cz je vydavatelství EUROEXPO
Ortenovo náměstí 2, 170 00 Praha 7
tel.: 266 007 226, 603 230 648
e-mail: redakce@euroveletrhy.cz
KONTAKT, O PROJEKTU

KONTAKT
O PROJEKTU
JAK PUBLIKOVAT A INZEROVAT
PRO PARTNERY

Vyhledávání:

OK
}