Learntec

avf
LASYS 2020

U.T.SEC

STYL a KABO přivítají úplně nové firmy

STYL a KABO přivítají úplně nové firmy

Mezinárodní veletrhy STYL a KABO se mohou pochlubit skutečně dlouholetou tradicí. V únoru roku 2020 se na brněnském výstavišti koná již jejich 55. ročník a pamětníci jistě potvrdí, že si za dobu své e ...

Celosvětově úspěšně s oborovými jedničkami wire, Tube a VALVE WORLD EXPO

Celosvětově úspěšně s oborovými jedničkami wire, Tube a VALVE WORLD EXPO

Veletrhy oborů výroby, zpracování a obrábění kovů, drátů a kabelů, trubek a rour, železa i oceli mají v Düsseldorfu dlouhou tradici. Metals and Flow Technologies worldwide – heslo, které vystihuje mez ...

MSV 2020 s technologickými veletrhy IMT, FOND-EX, WELDING, PROFINTECH a PLASTEX

MSV 2020 s technologickými veletrhy IMT, FOND-EX, WELDING, PROFINTECH a PLASTEX

Nadcházející Mezinárodní strojírenský veletrh ukáže ještě více z digitalizace průmyslu, jeho nosným oborem bude tradičně obrábění a tváření. 62. ročník MSV očekává 80 tisíc odborníků, kteří přijedou z ...

boot 2020

AMB 2020

zpět

Víno & Delikatesy 2016: Novinky na veletrhu jsou nutné! Proč?

Publikováno: 16.2.2016 00:00

Autor: EuroExpo

Víno & Delikatesy 2016: Novinky na veletrhu jsou nutné! Proč?

19. ročník mezinárodního gastronomického veletrhu GastroFair – Víno & Delikatesy (od 26. do 28. 4. 2016) v Praze se blíží a přináší mnoho novinek. Proč? Na to odpovídají samotní organizátoři tohoto veletrhu.

Možná že není nutné otázku pokládat v základní formě. Je přece jasné, že se vyvíjí celá společnost, požadavky vystavovatelů i návštěvníků. A těmto požadavkům je nutno vycházet vstříc, jinak platí to nerudovské „Kdo chvíli stál již stojí opodál“. Takže spíše nakonec otázka zní:

Přestože již organizujete 19. ročník veletrhu a jedná se tak o zavedený veletrh, o jaké novinky se bude letos na veletrhu jednat?

Především jde o zavedení Zóny B2B (business to business), kde budou mít příležitost se sejít vystavovatelé přímo s majiteli hotelů, restaurací, cateringů, pizzerií, obchodníků z řetězců, z maloobchodů, ze zásobovacích firem i se zástupci vinoték. Navíc je možnost se účastnit veletrhu jen jeden den a tak nezatížit své výdaje o ubytování, stavbou stánků apod. To je systém opravdu nový, který pořadatelé, jak přiznali, nevymysleli sami, funguje takto v cizině a měl by pomoci všem vystavovatelům. Jsou totiž takoví vystavovatelé, kteří by své produkty rádi prezentovali veřejnosti a mají zájem je také prodávat. Pak jsou ale zase vystavovatele, kteří mají zájem pouze o kontakt s potencionálními obchodními partnery a nikoliv o prezentaci svých produktů veřejnosti. Proto je jedna zóna určená pro veřejnost, s možností přímého prodeje výrobků a druhá, kontraktační zóna, určená pouze pro obchod tzv. B2B. Pořadatelé si slibují od této novinky, že pomůže vystavovatelům i profesionálním návštěvníkům z gastronomie v lepší spolupráci.

V prostorách pro veřejnost je další novinkou vytvoření zóny placených ochutnávek umožňující nákup vína za žetony, což odstraní problémy s lidmi, kteří se přicházejí na veletrh pouze zdarma napít. Mnozí tak využívali laskavost vystavovatelů, kteří jim nalévali zadarmo. Jak dobře víme, když je něco zadarmo, tak toho mnoho lidí u nás chce využít za každou cenu. Tímto opatřením pomáhají organizátoři vystavovatelům, aby umožnili zájemcům ochutnávku jejich vín a přitom neutrpěli finanční ztrátu.

Další novou věcí je, že se zavedený název veletrhu Víno&Delikatesy rozšiřuje o název GastroFair. To vzniklo pozvolným vývojem ke kterému organizátory postupně donutili vystavovatelé. Od samého počátku byl veletrh určen pro gastronomii. Nejprve se jmenoval Víno&Destiláty, ale pak se začali přihlašovat hlavně dovozci delikates a když už jich bylo opravdu hodně, tak to přimělo organizátory změnit název na Víno&Delikatesy. Ale stále více se hlásili potravináři, výrobci nealka, kávy a také piva. K nim se připojili i výrobci gastro technologií, a tak museli organizátoři název Víno&Delikatesy rozšířit o název GastroFair.

Další novinkou na veletrhu by mělo být pozvání minipivovarů na veletrh. Pražští návštěvníci se proto také těší, že budou moci ochutnat pestrou škálu piv z minipivovarů. Veletrh již totiž dlouho zažívá zájem o kvalitní piva a již řadu let se na něm účastní špičkové menší pivovary (jako např. Ferdinand, Žatec, Chotěboř, a mnoho dalších). Proto by organizátoři byli rádi, aby svoje kvality mohly ukázat i minipivovary, které se teď vyrojily všude kolem nás. Je zajímavé, jak mnoho z účastněných pivovarů již získalo značku špičkové kvality, Top Delikatesu.

Věnování pozornosti jednotlivých dnů určitým objektům či určitým okruhům spolupráce je u veletrhu již tradiční. A tak nás nepřekvapí, že druhý den je věnován čokoládám společnosti Fikar a třetí den Maďarským vínům a delikatesám. Zajímavý je ale především den první, věnovaný Visegrádským nápojům a potravinám. Jde o první náznak spolupráce mezi našimi spřátelenými zeměmi na tomto poli, který by se mohl rozrůst, pokud bude i politická vůle, do významné marketingově ekonomické spolupráce v budoucnosti.

A i když nejde o novinku, nelze se nezmínit o značce TOP Delikatesa. Jedná se o udělování značky kvality TOP Delikatesa špičkovým, kvalitním výrobků, ať se již jedná o výrobek český či dovozní. Pokud má producent nějaký dobrý, opravdu kvalitní produkt, tak ho chce co nejvíc propagovat, co nejvíc prodávat. Tato značka umístěná na obalu pak prodává za něj. Je zajímavé, že se do soutěže o tuto značku hlásí stále více a více domácích výrobců a to pořadatele těší, protože máme u nás opravdu kvalitu některých výrobků více než srovnatelnou s cizinou. Kdysi dělali pořadatelé na příklad srovnání sýrů naslepo a mezi francouzskými a dalšími z dovozu, vyhrály české výrobky. Vůbec těm výsledkům nechtěl nikdo věřit, ale bylo to tak. Také např. v loňském roce získalo několik tuzemských sýrů TOP Delikatesu. V letošním roce se zase hlásí hodně domácí uzenáři a řezníci s jejich delikatesami a pořadatelé tvrdí, že je to často opravdu špička i ve srovnání s kvalitním zahraničím.

V neposlední řadě je nutno zmínit, že veletrh slavnostně zahájí ministr zemědělství pan Marian Jurečka, který rovněž pozve účastníky zahájení, hejtmany a starosty na „opékání kvalitních českých špekáčků a klobás“ v areálu výstaviště. Podobně jako loni proběhne na veletrhu setkání velvyslanců a obchodních radů s ochutnávkou českých specialit s propagací tuzemských nápojů a potravin.

http://www.vinoadelikatesy.cz

verze pro tisk >

Další články:

- STYL a KABO přivítají úplně nové firmy

- Celosvětově úspěšně s oborovými jedničkami wire, Tube a VALVE WORLD EXPO

- MSV 2020 s technologickými veletrhy IMT, FOND-EX, WELDING, PROFINTECH a PLASTEX

- Beviale Family se nadále rozrůstá

- Odstartovala anketa Motocykl roku 2020

- Veletrh střech, nářadí a dřeva v Praze Letňanech

- Brněnské zemědělské a lesnické veletrhy se zaměří na hospodaření v době klimatické změny

- MOTOSALON 2020 má dobře nastartováno

- IWA OutdoorClassics 2020 ve znamení digitální transformace

- Mezinárodní veletrh přírodní kosmetiky VIVANESS 12. - 15. 2. 2020

- Speciální a akční výstavní plochy na Spielwarenmesse budou plné zážitků

- WOODTEC 2020 se bude konat od 21. do 23. října

- NürnbergMesse startuje do „bombastického“ roku 2020

- Historicky největší veletrh FOR FISHING se blíží

- FOR THERM: veletrh krbů, kamen a kotlů

- Začíná předprodej na Mezinárodní turistickou burzu - ITB Berlin!

- Dovolujeme si Vás pozvat příští týden do Norimberku na mezinárodní veletrh perimetrické ochrany Perimenter Protection (14. -16. 1. 2020). Využijte nabídku a zajistěte si permanentní vstupenku zdarma!

- Pojeďte s námi do bio světa - dne 13. 2. pořádáme zájezd na veletrh BIOFACH

- Vydejte se již příští týden do Norimberku na mezinárodní veletrh perimetrické ochrany Perimenter Protection ( 14. -16. 1. 2020) a zajistěte si permanentní vstupenku zdarma!

- boot 2020 - Vychutnejte si sport a vodní živel z nového pohledu

techagro 2020

Copyright ©2009-2020: Euroveletrhy.cz
Provozovatelem veletržního portálu euroexpo.cz je vydavatelství EUROEXPO
Babice 38, 251 68 Kamenice
tel.: 604 759 978
e-mail: redakce@euroveletrhy.cz
KONTAKT, O PROJEKTU

KONTAKT
O PROJEKTU
JAK PUBLIKOVAT A INZEROVAT
PRO PARTNERY

Vyhledávání:

OK
}