arteo_cz

Mezinárodní turistický veletrh REISEN HAMBURG

IT-Trans

Na Krkonošském veletrhu v Trutnově se pobavíte, inspirujete a nakoupíte

Krkonošský veletrh se koná ve Společenském centru Uffo v Trutnově v pátek 27. dubna od 9 do 18 hod. a v sobotu 28. dubna od 9 do 17 hod. Veletrh nese výstižný podtitul Stavíme, bydlíme se zaměřením na ...

AMB 2018: Srdce obrábění kovů bije ve Stuttgartu

Na AMB se od 18. do 22. září již po devatenácté sejdou odborníci na třískové obrábění kovů.

FOR ARCH 2018: Připravme se na průmyslovou revoluci 4.0

Revoluce číslo čtyři se blíží. Oblast stavebnictví bude jednou z těch, kterých se digitalizace dotkne nejvíc. A právě toto téma bude vlajkovou lodí mezinárodního stavebního veletrhu FOR ARCH 2018. Ve ...

animal tech 2019

REKLAMA POLYGRAF

Tisková zpráva- Rekordní výsledek pro společnost NürnbergMesse

Publikováno: 25.7.2017 10:56

Autor: Norimberské veletrhy

Tisková zpráva- Rekordní výsledek pro společnost NürnbergMesse

Norimberk, 13. července 2017

Rekordní výsledek pro společnost NürnbergMesse

• Rok 2016 s koncernovou bilancí v superlativech: 288 milionů eur obrat, 56,2 milionů eur EBITDA, přes 15 milionů eur zisk
• Veletržní ukazatele pro rok 2016 dosahují historických mezníků: poprvé více než 30 000 vystavovatelů, poprvé přes milion čtverečních metrů čisté výstavní plochy
• Rok 2017 jako „rok nastavování kurzu“

Úspěšné koncepty fungují: Dr. Roland Fleck a Peter Ottmann, jednatelé skupiny NürnbergMesse Group, představili na dnešní tiskové konferenci rekordní bilanci obchodního roku 2016: obrat, EBITDA a zisk dosáhly nových maximálních úrovní. Rok 2017 aktuálně pokračuje zcela podle plánu. „Roční závěrka 2016 přináší pro společnost NürnbergMesse historické rekordy u finančních a veletržních ukazatelů. S obratem 288 milionů eur jsme dosáhli koncernového zisku ve výši 15 milionů eur,“ uvádí Dr. Roland Fleck. Pro Petera Ottmanna to je jako ve sportu: „Aktuálně se u mnoha témat pro společnost NürnbergMesse správně nastavuje kurz, abychom se mohli pustit do další úrovně úspěchu. K tomu se právě rozbíháme.“

Veletržní rok 2016 představuje historický milník v dějinách skupiny NürnbergMesse Group: V rámci 172 akcí přijelo 1,4 milionu návštěvníků, 32 317 vystavovatelů zarezervovalo 1,13 milionu čtverečních metrů výstavní plochy. Z hlediska podnikové ekonomiky tak jde rovněž o nový rekordní obrat ve výši 288 milionů eur. To samé platí pro zisk, který se poprvé v historii společnosti pohybuje nad 15 miliony eur. Rozhodující impulzy pro vynikající vývoj přišly od vystavovatelů a návštěvníků ze zahraničí. „Nikdy nebyly akce mezinárodnější. To podtrhuje atraktivitu veletržních konceptů v Norimberku i po celém světě. Aby to tak zůstalo, budeme i v časech, kdy oznamujeme rekordy, dále masivně investovat do budoucnosti“, uvádí Dr. Roland Fleck.

NürnbergMesse: Kurz nastaven k dalšímu růstu
Pro Petera Ottmanna mají pro další rozvoj společnosti NürnbergMesse strategický význam především ústřední nastavení kurzu první poloviny roku: „Přední světový veletrh Interzoo je nyní pro výstaviště zajištěn přinejmenším do roku 2036, se společností Messe Frankfurt nově spolupracujeme v Rusku a v Norimberku se už nyní do nebe viditelně tyčí nosníky nové haly 3C, kterou budeme otvírat na podzim roku 2018. Kromě toho jsme se rozhodli více se opřít do tématu digitalizace“. Vývoj mezinárodních poboček je také pozitivní, jak pan Ottmann uvedl. Celkově přinesl Podle Petera Ottmanna loňský rok v Brazílii, Číně, Indií a Severní Americe společnosti NürnbergMesse celkem přes 3 500 vystavovatelů, více než 160 000 návštěvníků – a to celé na čisté veletržní ploše přes 100 000 čtverečních metrů.

Rok 2017 pokračuje, jak bylo oznámeno, pozornost se již zaměřuje na rok 2018
Pro oba jednatele společnosti NürnbergMesse je u výhledu na veletržní rok 2017 jasné, že turnusový fenomén, ke kterému dochází jen jednou za 12 let, a kvůli němuž velké veletrhy, jako například BrauBeviale nebo FachPack, v rámci jednoho roku vynechají, představuje ekonomickou výzvu, která se ale ve výsledku dobře zvládne. Nezávisle na tom se zavedené akce portfolia nadále vyvíjí velmi pozitivně. Ve směru k roku 2018 již máme jasné signály ze strany trhu, že pozitivní trend podniku s elánem pokračuje, uvádí Peter Ottmann. V časovém harmonogramu a plánu nákladů figuruje podle Dr. Rolanda Flecka rovněž stavba nové haly 3C: „Jejím otevřením v následujícím roce se atraktivita norimberského veletržního centra opět zvýší. Kombinace funkcionality orientované na poptávku, odpovídajícího designu a nejvyšších energetických standardů je navíc pro společnost NürnbergMesse elementárním faktorem image!“
Videa s vyjádřeními Dr. Rolanda Flecka a Petera Ottmanna k bilanční tiskové konferenci 2017 najdete na naší webové stránce: www.nuernbergmesse.de/pressemappe-bpk

O skupině NürnbergMesse Group
Společnost NürnbergMesse patří k 15 největším veletržním společnostem na světě. Portfolio skupiny zahrnuje na 120 tuzemských a mezinárodních odborných veletrhů a kongresů a na 40 podporovaných firemních společných stánků v Norimberku i po celém světě. Každoročně se vlastních, partnerských a hostujících akcí skupiny NürnbergMesse Group, která je prostřednictvím dceřiných společností zastoupena v Číně, Severní Americe, Brazílii, Itálii a Indii, účastní kolem 30 000 vystavovatelů (internacionalita 41 %), a až 1,4 milionu návštěvníků (internacionalita odborných návštěvníků je kolem 24 %). Kromě toho má skupina NürnbergMesse Group síť asi 50 zastoupení, která působí ve více než 100 zemích.
Kontaktní osoba v ČR:
Ing. Naděžda Lichte
PROveletrhy s.r.o., Oficiální zastoupení NürnbergMesse pro Českou republiku
Římská 37, 120 00 Praha 2
Tel.: 775 66 35 48, lichte@proveletrhy.cz, www.proveletrhy.cz

Veškeré tiskové zprávy i další informace a fotky o společnosti NürnbergMesse si můžete zdarma stáhnout na adrese: www.nuernbergmesse.de/presse

Seznamte se s naším on-line časopisem NMfair.mag: www.nuernbergmesse.de/magazin

www.proveletrhy.cz

verze pro tisk >